На що звернути увагу підчас вибору дитячих іграшок

deti

Усі батьки бажають порадувати свого малюка цікавою та корисною іграшкою. Для дитини ми намагаємося вибирати усе найкраще на безпечне. Але дуже часто не можемо визначитись, що краще купувати, адже іграшок на сьогоднішній день дуже багато, і важко розібратися яку можна брати, а я ку ні.

Зазвичай підчас покупки іграшок намагаються орієнтуватися на вік дитини та її вподобання. Наприклад, дівчинці п’яти років брязкальце не дарують.

Дітям до року чудовими іграшками стануть пірамідки, брязкальця, невеличкі кубики та фігурки із плюша.

Малюків від року до трьох порадують мозайки, пазли, фарби або іграшковий посуд, пасочки.

Дітки старше трьох років під час перегляду мультфільмів або казок уже більш усвідомлено запам’ятовують героїв, тому в них з’являються захоплення та вподобання, їх дуже порадують тематичні іграшки у вигляді таких героїв.  Також чудовим подарунком будуть ляльки, пупси для дівчат,  а для хлопчиків – машинки та солдатики.

Після семи років у дітей активно розвивається свое світобачення, їх більше цікавлять реалістичні іграшки, наприклад, автомобілі на радіокеруванні, які мають вігляд як справжні, конструктори, настольні ігри.

Для того щоб вибрати правильну іграшку для дитини, слід звернути увагу на декілька нюансів:

  1. Матеріал, із якого створена іграшка, повинен бути нетоксичним і безпечним. Небажано купувати іграшки із натурального хутра, адже вони можуть викликати алергію у діток. Якщо ви вибираєте м’яку іграшку, зверніть увагу на та, щоб її ворс був добре прошитий. Також необхідно пам’ятати про те, що на таких іграшках збираються бактерії, тому не слід їх купувати для маленьких діток, которі усе тягнуть до рота.
  2. Іграшка повинна мати форму без гострих кутіві, які можуть поранити вашу дитину.
  3. Зверніть увагу на колір іграшки, він повинен бути натуральнім, найбільш природним. Наприклад, качечки для купання мають бути жовтими, адже у реальному житті каченята жовті. Таким чином у дитини з раннього віку буде формуватися правильне уявлення про світ.  А дуже яскраві та насичені кольори можуть свідчити про наявність небезпечних барвників.
  4. Іграшка не повинна мати різкі запахи, це свічить про те, що вона зроблена з матеріалів небезпечних для здоров’я дитини. Тому під час покупки слід принюхатися.
  5. До кожної іграшки має бути інструкція з використання.
  6. Віддавайте перевагу тим іграшкам, які не нашкодять здоров’ю і психіці вашої дитини. Не слід дітям купувати мутантів, монтрів та чудищ, навіть якщо вони дуже популярні.  Нехай краще дитина грає реалістичними іграшками, що допоможе їй розвивати пам’ять та проводити анологію з реалыним світом.
  7. Якщо ви бажаєте придбати музічну іграшку, намагайтесь обрати таку, звук якої не налякає вашу дитину. Краще спочатку прослухати усі мелодії та звуки, які може видавати іграшка, а потім вже показівути її дитині.
  8. Краще купувати іграшки в спеціалізованих магазинах, де можуть надати гарантію якості.

В інтернет-магазині Podushka.ua представлений величезний вибір іграшок для діток різного віку.  Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам вибрати чудовий варіант для вашої дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *